Overgewicht is een belangrijk probleem waar vele mensen mee kampen en waar medische begeleiding soms nodig is.

Bij Dr. Verburg is er sinds 2004 de mogelijkheid om een proteine dieet te volgen.

Zo komt het dat er al enige ervaring is met de mogelijkheid en beperkingen van het dieet.

Hoe gaan we te werk?

Er wordt telefonisch een afspraak gemaakt met de secretaresse met de uitdrukkelijke melding opstart proteïne dieet.

Bij de eerste afspraak wordt er samen met de patiënt nagekeken welke diëten je tot hier toe reeds gedaan hebt. Je lichaamsbeweging wordt nagevraagd. Gewicht, lengte, labo, bloeddruk worden genomen. Basisinfo betreffende het dieet en een infofolder zal u meegegeven worden. Er is ook mogelijkheid om u volledig te laten uitmeten en wegen bij een samenwerkende partner.

Patiënten met diabetes ( type 1, en insuline dependentie), hartproblemen, leverproblemen, nierproblemen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven komen NIET in aanmerking.

Bij een volgende consultatie worden de laboresultaten besproken. Daaruit kan blijken dat een proteïne dieet niet een goede keuze is. Dan zal u doorverwezen worden naar een diëtist. Indien we samen met de patiënt beslissen voor het proteïne dieet, dan wordt het werkingsplan opgesteld volledig op maat van de patiënt en zijn te doorlopen traject. Daarin wordt het te bereiken , medische verantwoord, streefgewicht bepaald en volgende afspraak gemaakt en de tussentijdse labo''s meegedeeld.